Nefis Çorba Tarifleri En güzel Kavurma Un Hellesi Tarifi
Malzemeler:3 tepeleme yemek kaşığı un
25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
5-6 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:Yağı orta boy tencereye yağı koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Unu ekleyip tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Yaklaşık 2 dakika sonra unun kokusu çıkıcak ve hafif sararacaktır.Ocağın altını kısın ve sıcak suya azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın. Bu işlemi çok hızlı yapın ki un topaklanmasın.Tuz ve karabiberi serpip kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynayınca ocaktan alın. İsterseniz limon suyu ilave edip sıcak sıcak servise sunun.
Malzemeler:3 tepeleme yemek kaşığı un
25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
5-6 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:Yağı orta boy tencereye yağı koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Unu ekleyip tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Yaklaşık 2 dakika sonra unun kokusu çıkıcak ve hafif sararacaktır.Ocağın altını kısın ve sıcak suya azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın. Bu işlemi çok hızlı yapın ki un topaklanmasın.Tuz ve karabiberi serpip kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynayınca ocaktan alın. İsterseniz limon suyu ilave edip sıcak sıcak servise sunun.
Kolay pratik Kavurma Un Hellesi Tarifi Nefis Çorba Tarifleri
Kategori : : Çorba Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder