Nefis tatli tarifleri En güzel ŞOKELLALI KREMA Tarifi
Malzemeler
500 gr. kaynar süt
4 yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
50 gr. kakao
6 yaprak jelatin
500 gr. vurulmuş krem şantiye
4 yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
50 gr. kakao
6 yaprak jelatin
500 gr. vurulmuş krem şantiye
ŞOKELLALI KREMA tarifi
Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız, 8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız. Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız. Dev-rilmemeleri için birer komposto kasesine oturtunuz. İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz. 250 gr. olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz. Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşınca-ya kadar iyice vurunuz. Ateşten alıp vurarak soğutunuz. Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz. Sonra portaka-lın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz. Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şantiyeyi ve krem şantiyenin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz.
Kolay pratik ŞOKELLALI KREMA Nefis tatli tarifleri
Kategori : : Tatlı Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder