" » Afyon Kebabı Tarifi Resimli" Açıklama : resimli Et Yemekleri oktay usta video "Afyon Kebabı Tarifi

19 Kasım 2011 Cumartesi

'Afyon Kebabı Tarifi Resimli' Et Yemekleri tarifleri Pazar, 13 Kas 2011

" » Afyon Kebabı Tarifi Resimli" Açıklama : resimli Et Yemekleri oktay usta video "Afyon Kebabı Tarifi Resimli"  Et Yemekleri tarifleri yemek tarifi7 kategorisi altındaki  "Afyon Kebabı Tarifi Resimli" başlıklı yemek tarifini sunar: yayın tarihi  Pazar, 13 Kas 2011                          Afyon Kebabı Tarifi Resimli yemek tarifini en kolay sekilde sizlere anlatmaya calıştık. sitemizde  daha fazla Et Yemekleri tarifi bulabilirsiniz, kolay gelsin.

Resimli Afyon Kebabı
Afyon Kebabı tarifi
Afyon Kebabı

Afyon Kebabı Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Afyon Kebabı Tarifi Resimli video et yemekleri

 

Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su

Yapılışı:
1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur.Üzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir.
Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.

NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır.

 

 

Benzer yemek tarifleri:

  1. İzmir usulü kaşarlı pide nasıl yapılır?.resımli anlatım (5.2) Kaşarlı pide yapımı resımli İzmir usulü kaşarlı pide nasıl yapılır Kaşarlı Yumurtalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 pk instant (kuru) mayaArzu...
  2. Milföylü Talaş Böreği (5.4) Milföylü Talaş Böreği Milföylü Talaş Böreği Tarifi Resimli Milföylü Talaş Böreği içindekiler 15 adet milföy hamuru 750 gr kuzu kuşbaşı et 250 gr haşlanmış bezelye 2 adet havuç 1 tatlı...
  3. Hamsili kebap nasıl yapılır Resimli (5.6) Resimli Hamsili Kebap hamsıli kebap nasıl yapılır? Hamsili Kebab Malzemeler: • 3adet patates • ½ kg hamsi 1 kâse yoğurt 1 çorba k. tereyağı 1 çay k. toz kırmızıbiber Tuz...
  4. Yaz Pidesi (5.6) Açıklama : Alıntıdır… Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: Yarım su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 4 adet yufka İç malzemesi: Peynir, maydanoz...
  5. Şiveydiz Tarifi Resimli (5.6) Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz çorbası Şiveydiz Gaziantep Mutfağı Şiveydiz için Malzemeler 500 gr parça et 2.5 kg. taze sarımsak 2.5 kg. taze soğan 4 su bardağı süzülmüş yoğurt...
  6. Zeytinli çörek (5.8) Açıklama : kolay ve lezzetli hemde az malzemeyle yapılabilecek bir çörek tarifide benden arkadaşlar.. hazır ekmek hamurundan da yapabilirsiniz ama ben süt tuz un ve mayayı(sulandır) karıştrp kabartıyorum Kaç Kişilik...
  7. Et Tandır Tarifi Resimli (5.8) Et Tandır Tarifi Resimli Et Tandır Tarifi Resimli Et Tandır Tarifi Et Tandır nasıl yapılır, Et Tandır yemek tarifi Et Tandır Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir)...
  8. Afyon Lokumu (6.3) Malzemeler : 5 su b.un 1 p. kuru maya 1 çırba k.toz şeker 1 tatlı k.tuz su İç harcı için: haşhaş ceviz sıvıyağ Üzeri için: 1 yumurta Hazırlanışı : Un...
  9. Haşhaşlı çakma afyon bükme-Resimli (6.3) Açıklama : AFYONLU ARKADAŞLR BİLİRLER BÜKMEYİ.LEZZETLİ BİŞİ OLUYOR YIYENİN TEKRAR YİYECEGI GELİYOR.. EE O KADR MARIFETLI BI HATUN DEĞİLİM BENDE ÇAKMA BÜKME YAPMAYA ÇALIŞTIM.. Süre 15 Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan...
  10. Polonya Et Dolması Tarifi Resimli (6.4) Polonya Et Dolması Tarifi Polonya Et Dolması yapılışı Polonya Et Dolması nasıl yapılır Polonya Et Dolması Polonya Et Dolması İçin Kullanılan Malzemeler 4 büyük parça dana bonfilesi 300 gr. mantar...
  11. Karışık Pide Tarifi Resimli (6.5) Karışık Pide Tarifi Resimli Resimli Karışık Pide Tarifi Karışık Pide Tarifi Malzemeler: 130 gr. Pide hamuru 50 gr. Kaşar peyniri rendesi 30 gr. Haşlanmış mantar 1 tutam pastırma 1 tutam...
  12. Ramazan Pidesi Tarifi Resimli (7.4) Ramazan Pidesi nasıl yapılır Resimli ramazan pidesi tarifi Malzemeler: -250 ml. Su -100 ml. Süt -1 paket instant maya -5-6 su bardağı un -2 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı...
  13. Afyon Bükmesi (8) Açıklama : Afyonkarahisar’ın ünlü ve bir o kadar da lezzetli haşhaşlı böreği. biraz zahmetli ama o zahmete değiyor gerçekten. bu tarifi afyonyemekleri.com sitesinden seçtim. tabii kendi yaptığımız şekilde anlattım. Zorluk...
  14. Pratik Ramazan Çorbası Tarifi Resimli (8.6) Pratik Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır Ramazan Çorbası oktay usta Kolay ramazan çorbası tarifi Basit Ramazan Çorbası Resimli Tarif Pratik Ramazan Çorbası Pratik Ramazan Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler : 1 çorba...
  15. Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab Tarifi Resimli (18) Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır Bahçıvan Kebab Tarifi Bahçıvan Kebab nasıl yapılır Malzemeler 1 kg. kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba...
Kategori Etiketler: Et Yemekleri tarifi ,Et Yemekleri diyet tarifleri,Et Yemekleri saglıklı beslenme, resimli Et Yemekleri tarifleri ,Et Yemekleri video, oktay usta Et Yemekleri tarifleri , pratik Et Yemekleri tarifleri ,kolay Et Yemekleri tarifleri,resimli  Et Yemekleri  tarifleri , Afyon Kebabı Tarifi Resimli ara,Afyon Kebabı Tarifi Resimli video ,Resimli Afyon Kebabı Tarifi Resimli tarifi, oktay usta Afyon Kebabı Tarifi Resimli tarifi,Et Yemekleri,Afyon Kebabı Tarifi Resimli,videolu Afyon Kebabı Tarifi Resimli tarifi,Afyon Kebabı Tarifi Resimli resimleri

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011