" » Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli" Açıklama : resimli Börekler oktay usta video "Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli"

20 Kasım 2011 Pazar

" » Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli" Açıklama : resimli Börekler oktay usta video "Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli"  Börekler tarifleri yemek tarifi7 kategorisi altındaki  "Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli" başlıklı yemek tarifini sunar: yayın tarihi  Pazar, 13 Kas 2011                          Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli yemek tarifini en kolay sekilde sizlere anlatmaya calıştık. sitemizde  daha fazla Börekler tarifi bulabilirsiniz, kolay gelsin.

Resimli Mayalı Sandviç tarifi
Mayalı sandviç nasıl yapılır

Malzemeler:

4 bardak beyaz un

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1½ tatlı kaşığı instant kuru maya

 

2 silme çorba kaşığı şeker

¼ bardak zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 bardak süt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı, çatalla çırpılmış

1 çorba kaşığı susam

Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli anlatımlı resimli tarifi Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli video borekler

Yapılışı:

1. unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı, zeytinyağını ve tereyağını karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

4. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

5. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.

6. Mayalanan somunların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp susam serpin.

7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Benzer yemek tarifleri:

  1. Örgülü Çörek Tarifi Resimli (5) Örgülü Çörek Tarifi Resimli Resimli Örgülü Çörek Tarifi Örgülü Çörek Tarifi Örgülü Çörek Malzemeleri 1 su bardağı süt 1 paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ 4 tatlı kaşığı toz...
Kategori Etiketler: Börekler tarifi ,detaylı Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli anlatım,pratik Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli tarifleri,Börekler diyet tarifleri,oktay usta Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli videolu anlatım,Börekler saglıklı beslenme,kolay Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli tarifleri oktay usta  , resimli Börekler tarifleri ,Börekler video, oktay usta Börekler tarifleri oktay ustadan Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli tarifi , pratik Börekler tarifleri ,kolay Börekler tarifleri,resimli  Börekler  tarifleri , Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli tarifleri anlatımı ,Börekler tarifi ,resimli videolu Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli tarifi,oktay usta Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli tarifi,Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli resimleri,Mayalı Sandviçler Tarifi Resimli ara

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011