Malzemeler: 2,5 bardak elma sirkesi, Malzemeler: 3 kavanoz soğuk su Malzemeler:
Ayva konservesi
Havuçlu lahana turşusu
Acele turşu
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
150 gram havuç,
150 gram taze fasulye,
150 gram arpacık soğan,
100 gram yeşil sivribiber,
50 gram kırmızıbiber,
150 gram kereviz kökü ve yaprağı,
100 gram karnabahar,
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.Vişne konservesi
3 kilo vişne
Şurubu için:
1.5 kavanoz şekerSalatalık Turşusu
Kelek Turşusu
3 adet küçük boy kelek kavun.
2 baş sarımsak,
1 adet limon,
yarım demet maydanoz,
1 kahve fincanı sirke,
1 çay kaşığı tozşeker,
yeterince tuz
su.
Hazırlanışı:
Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim.
Yemek Tarifleri 7 Kasım 15th, 2011 | Yayınlayan: admin | Edit
15 Kasım 2011 Salı
Categories:Turşular ve konservelerTags:
Categories:Turşular ve konservelerTags:
ACELE TURŞU
Categories:Turşular ve konservelerTags:
VİŞNE KONSERVESİ
Categories:Turşular ve konservelerTags:
Categories:Turşular ve konservelerTags:
Kelek Turşusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kolay yemek tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder