Domatesli Mantar
1 kilo mantar
1 orta boy sogan
2-3 adet domates
1 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
Mantarları temizledikten sonra,suyunu salıp o suyu dökerek ve içinde su kalmayana kadar pişirin.
Soganı hafıf pembeleşinceye kadar biraz yagda kavurun.
Kabugu ayıklanmıs, küp küp kesılmıs domatesı kavurdugunuz soganlara ekleyın.
lımon suyu, yeterı kadar tuz ve kımyonu ılave edıp, suyunu cekene kadar pısırın.
Fırında Mücver
Fırında Mantarlı Lahana
500 gr mantar ( kültür mantardan ziyade diğer mantar türleri daha lezzetli olacak)
1 kg beyaz lahana
1 tane salatalık turşusu (orta boy)
1 tane soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1-2 çay kaşığı fruktoz ( yada şeker )
2 çorba kaşığı tere yağ
Karabiber
Defne yaprağı
Limon (isteğe göre)
Siyah zeytin (isteğe göre)
1 çorba kaşığı üzüm yada elma sirkesi
Tuz
Galeta unu
Yapılışı:Lahana ince kıyıldıktan sonra tere yağ ve biraz su eklenerek kısık ateşte 1 saate yakın kavrulacak. Sürenin bitimine yakın domates salçası, şeker, tuz, biber,defne yaprağı ve sirke eklenir.
Mantarlar temizlenip, yıkanacak ve 10-15 dakika suda kaynatılacak. Sonra küçük dilimlere doğranacak ve yağda kavrulacak. Mantarları tencereden başka kaba alarak, aynı tencerede bu defa ince kıyılmış soğan kavrulacak ve sonra mantarlarla karıştırıp, içine doğranmış salatalık turşusu, tuz ve biber eklenir.
Hazırlanmış lahananın yarısı önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine mantarlı karışıp eklenerek, tekrar kalan lahana üstüne konur.
Üzerine galeta unu serpiştirilir ve biraz sıvı yağ damlatılır. Fırında pişirilir.
Brüksel Lahanalı Mantar
Çevirme
Borani
0 yorum:
Yorum Gönder