‘Çorbalar’ kategorisi için arşiv Balkabaklı Çorba

15 Kasım 2011 Salı

‘Çorbalar’ kategorisi için arşiv

Balkabaklı Çorba

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

 Balkabaklı Çorba (Crema di zucca)

Balkabaklı Çorba anlatımlı resimli tarifi Balkabaklı Çorba video corbalar

devamını oku…

Categories:ÇorbalarTags: 

Mülayim Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

MALZEMELER
3 corba kasigi un
2 cay bardagi siviyag
5-6 bardak et suyu veya su
3 dis ezilmis sarmisak
1 su bardagi yogurt
1 yumurta sarisi
yarim limonun suyu
3 tatli kasigi kuru nane
tuz

 

HAZIRLANIŞI
1,5 cay bardagi siviyagda unu kavurun.Fazla sarartmadan soyle bir cevrilsin.Uzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarim cay bardagi siviyagi, sarmisaklari ve tuzunu ilave edin. Surekli karistirarak kaynamaya birakin. Diger tarafta, yogurt,yumurta sarisi ve limon suyunu cirparak corbanin terbiyesini hazirlayin. Corba kaynadiktan sonra, once corbadan terbiyeye bes alti kasik ilave edip, karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ilave edin. Bir tasim kaynamaya birakin. Naneyi ilave edip karistirin ve atesten indirin.

Categories:ÇorbalarTags: 

Kremalı Mantar Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

MALZEMELER
300 gr. beyaz mantar (haşlanmış,küp küp doğranmış) 
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış) 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
3 su bardağı su 
1 çay bardağı krema 
tuz
karabiber 
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

 

HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağ ilavesiyle kavurun. Mantarı ve suyu ekleyin, kaynatın. Kremayı, tuzu ve maydanozuda ilave edip 5-6 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Categories:ÇorbalarTags: 

Ezo Gelin Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

MALZEMELER
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su

 

HAZIRLANIŞI
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.

Categories:ÇorbalarTags: 

Kuşkonmaz Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

MALZEMELER
1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için : 
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz

 


HAZIRLANIŞI 

1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.

Categories:ÇorbalarTags: 

Papara Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
MALZEMELER :

 

Bir baş soğan
750 gr bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
Bir yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI
Margarini kısık ateşin üzerinde erimeye bırakın daha sonra ince ince kıyılmış olan soğanımızı margarinin üzerine atın ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuz ve biberi ekleyerek 5 dakika yüksek ateşte kaynamasını bekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük servis tabağının içine doğradıktan sonra hazırlamış olduğumuz çorbamızı üzerinde gezdirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011