yemek tarifi7 "Kuru Patlican Dolmasi [Resimli]" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Pazar, 13 Kas 2011
Açıklama : Antepli olmasamda tadini tutturdum
Kaç Kişilik 6
Süre 30 dk
Zorluk Derecesi: Kolay
Kullanılan Malzemeler: - 20- 25 tane kuru patlican
- 200 gr kiyma
- 2 cay bardagi pirinc
- 2 domates rendesi
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi nar eksisi
- kirmizibiber
- karabiber
- kimyon
- arzuya göre sumak
Hazırlık - Patlicanlarimizi kaynar suda 15 dk kadar hasliyoruz,cok yumusamamasina dikkat etmek gerekiyor..Patlicanlari süzgecte islatip tuzunu alalim.
- Ardindan hazirladigimiz harcimizi(koyu olmamali) kuru patlicanlarimiza dolduralim.
- Tencereye ister yassi ister dik olarak dizin..
- Patlicanlarin yarisina gelecek kadar su koyulur üzerine zeytinyag gezdirilir ve pisirilir..
Tarifin Hazırlanışı - Pirinc yarim saat öncesinden sicak su da bekletilsin..
- Afiyet olsun..
Benzer yemek tarifleri:
- Kiymali Patates Dolmasi (5.5) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 250 Grm kiyma 1-2 Adet orta boy sogan 2-3 Yemek kasigi maydanoz toz karabiber/Pul biber/Tuz 8 Adet...
- Bumbar ve işkembe dolması (5.9) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi 1/2 kg kuşbaşı et kuyruk yağı nane tuz 2...
- Kuzu kaburga dolması (6.1) Açıklama : Kaç Kişilik 4-6 Süre 1,5 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci - 3 g. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak -...
- Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) (6.1) Açıklama : Gayr-i Müslimler Osmanlı mutfağına farklı lezzetler katarak onu zenginleştirmişlerdir. Bu lezzetlerden en güzeli, özellikle İstanbul ve İzmir’de çok tanınan ve sevilen; bol baharatlı ve tatlı zeytintağlı yaprak dolmasıdır....
- Etli Lahana Dolması (Pratik Ve Kolay Sarışla Adım Adım Resimli) (6.3) Açıklama : bu dolma sarımıyla çok pratiktir ve fazla vaktinizi almaz yaprak, karalahana ve pazı dolması gibi kenarlarını kıvırmanız gerekmez Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: Hazırlık lahana kıyma 1 tane...
- Sumaklı Dolma-Resimli (6.7) Açıklama : benim eşimin annesi tarafı diyarbakırlı,orda nefis lezzetli dolma yaparlar,ben eskiden hep limon suyunu koyardım,bir gün eşimin teyzesi bana tane sumak getirdi ve nasıl kulanıcağını gösterdi,o günden bu güne,dolmamı...
- Etli Lahana Dolması (8.3) Açıklama : Alıntı: http://www.yemektarifleri.info Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: Yarım kilo kıyma 4 çorba kaşığı yağ 3 büyükçe soğan 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı domates salçası 3 bardak...
- Kaşarlı patlıcan dolması (10.7) Açıklama : Kaç Kişilik 8 Süre 45 dk Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 8 adet orta boy patlıcan 4 domates 1 büyük soğan (ince ince kesilip, küçük doğranmış) 1 demet...
Etiketler:Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] video ,Resimli Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] tarifi, oktay usta Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] tarifi,Kuru Patlican Dolmasi [Resimli],videolu Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] tarifi,Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] resim,
Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] ara
0 yorum:
Yorum Gönder