'Kuru Patlican Dolmasi [Resimli]' DolmalarPing this!

17 Kasım 2011 Perşembe

'Kuru Patlican Dolmasi [Resimli]' DolmalarPing this!

yemek tarifi7 "Kuru Patlican Dolmasi [Resimli]" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Pazar, 13 Kas 2011
Açıklama : Antepli olmasamda tadini tutturdum Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] anlatımlı resimli tarifi Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] video dolmalar
Kaç Kişilik 6
Süre 30 dk

 

Zorluk Derecesi: Kolay

 

Kullanılan Malzemeler:
  1. 20- 25 tane kuru patlican
  2. 200 gr kiyma
  3. 2 cay bardagi pirinc
  4. 2 domates rendesi
  5. 1 adet sogan
  6. 1 yemek kasigi biber salcasi
  7. 1 yemek kasigi domates salcasi
  8. 1 yemek kasigi nar eksisi
  9. kirmizibiber
  10. karabiber
  11. kimyon
  12. arzuya göre sumak
Hazırlık
  1. Patlicanlarimizi kaynar suda 15 dk kadar hasliyoruz,cok yumusamamasina dikkat etmek gerekiyor..Patlicanlari süzgecte islatip tuzunu alalim.
  2. Ardindan hazirladigimiz harcimizi(koyu olmamali) kuru patlicanlarimiza dolduralim.
  3. Tencereye ister yassi ister dik olarak dizin..
  4. Patlicanlarin yarisina gelecek kadar su koyulur üzerine zeytinyag gezdirilir ve pisirilir..
Tarifin Hazırlanışı
  1. Pirinc yarim saat öncesinden sicak su da bekletilsin..
  2. Afiyet olsun..

Benzer yemek tarifleri:

  1. Kiymali Patates Dolmasi (5.5) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 250 Grm kiyma 1-2 Adet orta boy sogan 2-3 Yemek kasigi maydanoz toz karabiber/Pul biber/Tuz 8 Adet...
  2. Bumbar ve işkembe dolması (5.9) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi 1/2 kg kuşbaşı et kuyruk yağı nane tuz 2...
  3. Kuzu kaburga dolması (6.1) Açıklama : Kaç Kişilik 4-6 Süre 1,5 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci - 3 g. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak -...
  4. Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) (6.1) Açıklama : Gayr-i Müslimler Osmanlı mutfağına farklı lezzetler katarak onu zenginleştirmişlerdir. Bu lezzetlerden en güzeli, özellikle İstanbul ve İzmir’de çok tanınan ve sevilen; bol baharatlı ve tatlı zeytintağlı yaprak dolmasıdır....
  5. Etli Lahana Dolması (Pratik Ve Kolay Sarışla Adım Adım Resimli) (6.3) Açıklama : bu dolma sarımıyla çok pratiktir ve fazla vaktinizi almaz yaprak, karalahana ve pazı dolması gibi kenarlarını kıvırmanız gerekmez Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: Hazırlık lahana kıyma 1 tane...
  6. Sumaklı Dolma-Resimli (6.7) Açıklama : benim eşimin annesi tarafı diyarbakırlı,orda nefis lezzetli dolma yaparlar,ben eskiden hep limon suyunu koyardım,bir gün eşimin teyzesi bana tane sumak getirdi ve nasıl kulanıcağını gösterdi,o günden bu güne,dolmamı...
  7. Etli Lahana Dolması (8.3) Açıklama : Alıntı: http://www.yemektarifleri.info Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: Yarım kilo kıyma 4 çorba kaşığı yağ 3 büyükçe soğan 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı domates salçası 3 bardak...
  8. Kaşarlı patlıcan dolması (10.7) Açıklama : Kaç Kişilik 8 Süre 45 dk Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 8 adet orta boy patlıcan 4 domates 1 büyük soğan (ince ince kesilip, küçük doğranmış) 1 demet...
Etiketler:Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] video ,Resimli Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] tarifi, oktay usta Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] tarifi,Kuru Patlican Dolmasi [Resimli],videolu Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] tarifi,Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] resim,Kuru Patlican Dolmasi [Resimli] ara

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011