yemek tarifi7 "Üzüm Şerbeti" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011

16 Kasım 2011 Çarşamba

'Üzüm Şerbeti' İçeceklerPing this!

yemek tarifi7 "Üzüm Şerbeti" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011

 

Birinci yol:

Üzümün saplarını ayıklayıp akşamdan sıkarak bir kaba doldurulur ve üzerine kaynar su dökerek sabaha kadar bekletilir. Sabah güzelce ezilip süzgeçten süzüp bir bezden geçirilir biraz da şeker ilave edilir.İki gün bekletmek daha iyi olur

İkinci yol:

 

Akşamdan üzümler salkımıyla birlikte çukurca bir kapta çekirdekleri ezilmeyecek kadar ezilip sabaha kadar bekletilir. Sabahleyin su ile de ezilip posası atılır. Torba içine boşaltılır. Bir iki saat bekledikten sonra süzülen şırayı bir bezden süzülür ve şekeri ilave edilip içilir.

Üçüncü yol:

Üzüm taneleri saplarından ayrılır iyice yıkanır. İyice ezilen üzüm taneleri tencereye konur su ilave etmeden kaynatılır. Sıcakken fazla ezmeden süzülür. Sıcakken kavanoza koyup ağzı iyice kapatılırsa uzun süre dayanır. İçilmek istendiğinde ister böylece istenirse su ilave edilerek içilir.

Kuru üzümden şerbet yapmak için:1 kg. kuru üzüm yıkanır, bir bardak şekerle 4 lt. suda 10 dakika kaynatılır. Süzülerek kavanozlara konur.

Benzer yemek tarifleri:

  1. ayranlı köfte malatya usulü (5.8) Açıklama : soğanlar yağda kavrulur hafif kahve rengi olana kadar Zorluk Derecesi: Normal Kullanılan Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur Yarım su bardağı un Kıvam alana kadar su Tuz Yeteri...
  2. Malatya’nın Meşhur Kayisi Dolmasi-Resimli (5.8) Açıklama : malatya kayısısından çok güzel bi tatlı..tavsiye ederim.özellikle gün kurusu olarak tabir ettiğimiz, sırf güneşten hiç bir katkı maddesi olmadan kurutulmuş kayısıdan nefis olur.. Kaç Kişilik 6 kişilik Süre...
  3. Katı Muhallebi Tarifi Resmli (5.9) Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi, Katı Muhallebi nasıl yapılır, Kıvamlı Muhallebi yapılışı Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır. MALZEMELER 100...
  4. Patates Pastası Resimli (6.2) Patates Pastası Patates Pastası Tarifi Patates Pasta Nasıl Yapılır Malzemeler 6 adet patates 2 adet havuç 2 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 8-10 adet pancar turşusu...
  5. Aşuremiz..(Resimli) (6.6) Açıklama : aşure vakti geldi tüm evler mis gibi tarçın kokuları ile doldu.. Kaç Kişilik 15-20 Süre 2-3 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 1 kilo aşurelik buğday 500 gr...
  6. Limonata (7) Limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir (Limon kabuğun beyaz kısmı fazla rendelenirse acımsı olur) yayvan bir kaba konularak rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şeker dökülür 1-2 saat bekletilir. Daha sonra bu...
  7. Çilekli parfe nasıl yapılır? (7) ÇİLEKLİ PARFE 14 aralık 2010 Malzemeler : * 100 gr margarin * 300 gr krem peynir * Yarım su bardağı tozşeker * 2 Su bardağı krem şanti * 1 Su...
  8. aşure nasıl yapılır resimli (7.3) AŞURE tarifi resimli aşure tarifi aşure nasıl yapılır tarifi Malzemeler: * Yarım kg. buğday * 1 su bardağı nohut * 1 su bardağı kurufasulye * 1 çay bardağı pirinç *...
  9. Asure (Resimli) (7.5) Açıklama : Sadece kendi sevdigim malzemeleri kullandim. Asurem koyu renk olmasin diye kus üzümü, siyah üzüm ve incir kullanmadim. Tabiki istege göre degistirebilirsiniz malzemeleri! Afiyet olsun! Kaç Kişilik yaklasik 20...
  10. Aşure (7.6) Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü’dür. Muharrem ayı boyunca evlerde aşure pişirilmesi de adettendir.ama Aşure sevenler sadece bu ayı beklemez ve sürekli yapanları bilirim.Örnek bizim evde yapılan...
  11. Aşure (8) Açıklama : Türk tatlılarımızdan aşurenin tarifini belki vardır ama göremedim. Ben de annemin yaptığı şekilde tarifini yazmak istedim. Kendim de arada yapıyorum. Süre 1,5 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler:...
  12. Pepeçura-Resimli (9.1) Açıklama : pepeçurayla evlendikten sonra tanıştım çok severek yedim.. yanlız bazıları küflendirerek yiyiyor ben küflenmeden yemeyi tercih ederim:) Süre 40-60dk Zorluk Derecesi: Easy Kullanılan Malzemeler: 2.5 lt.kirmizi üzüm suyu 2...
  13. Üzüm Reçeli (10.9) Üzümün bol olduğu mevsimdeyiz.İşte sizlere kahvaltılarınız için lezzetli bir üzüm reçeli tarifi. 500 gr şeker 1 adet limon 2.5 su bardağı su 1 kg çekirdeksiz üzüm Yapılışı Üzümleri iyice yıkayıp,...
  14. Üzüm Pekmezi Nasıl Yapılır (11.3) Üzüm Pekmezinin Yapılışı Ekşi Pekmez Nasıl Yapılır Tatlı Pekmez Nasıl Yapılır Pekmez yapımı için malzeme olarak kalaylı bakır kazana, çelik tencereye ve delikli bez torbaya ihtiyaç vardır. İşleyeceğimiz üzümlerin sağlam...
  15. Üzüm Kompostosu Tarifi Resimli (11.9) resimli Üzüm Kompostosu Tarifi Üzüm Kompostosu nasıl yapılır MALZEMELER 2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm) 5 su bardağı su 1 çay bardağı şeker Bu hoşaf tarifi 4...
Etiketler:Üzüm Şerbeti video ,Resimli Üzüm Şerbeti tarifi, oktay usta Üzüm Şerbeti tarifi,Üzüm Şerbeti,videolu Üzüm Şerbeti tarifi,Üzüm Şerbeti resim

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011