AŞURE tarifi Malzemeler: * Yarım kg. buğday 1.Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır 2. Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk. haşlanır, sabaha kadar demlendirilir. 3. Sabah buğdayı pişirmeye başlanır. 5. Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir. 6. Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın. ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin. 7. Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz. 9. Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım, 10. Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk. Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz.'aşure nasıl yapılır resimli' TatlılarPing this!
resimli aşure tarifi
aşure nasıl yapılır tarifi
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kurufasulye
* 1 çay bardağı pirinç
* 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
* 100 gr. kuş üzümü
* 50 gr. kuru dut
* 100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
* 100 gr. kurutulmuş elma
* 100 gr. hurma
* 100 gr. mısır (konserve)
* Kuru incir
* 1 kg. toz şeker
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 2-3 adet karanfil
* Süslemek için:
* 1 su bardağı fındık
* 1 su badağı ceviz
* 1 adet nar
* Tarçın
Hazırlanışı:
4. Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir.
8. Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin.Benzer yemek tarifleri:
Etiketler:aşure nasıl yapılır resimli video ,Resimli aşure nasıl yapılır resimli tarifi, oktay usta aşure nasıl yapılır resimli tarifi,aşure nasıl yapılır resimli,videolu aşure nasıl yapılır resimli tarifi,aşure nasıl yapılır resimli resim
yemek tarifi7 "aşure nasıl yapılır resimli" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011 AŞURE tarifi
16 Kasım 2011 Çarşamba
yemek tarifi7 "aşure nasıl yapılır resimli" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kolay yemek tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder