yemek tarifi7 "aşure nasıl yapılır resimli" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011 AŞURE tarifi

16 Kasım 2011 Çarşamba

'aşure nasıl yapılır resimli' TatlılarPing this!

yemek tarifi7 "aşure nasıl yapılır resimli" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011

AŞURE tarifi
resimli aşure tarifi
aşure nasıl yapılır tarifi

Malzemeler:

 

* Yarım kg. buğday
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kurufasulye
* 1 çay bardağı pirinç
* 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
* 100 gr. kuş üzümü
* 50 gr. kuru dut
* 100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
* 100 gr. kurutulmuş elma
* 100 gr. hurma
* 100 gr. mısır (konserve)
* Kuru incir
* 1 kg. toz şeker
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 2-3 adet karanfil
* Süslemek için:
* 1 su bardağı fındık
* 1 su badağı ceviz
* 1 adet nar
* Tarçın
aşure nasıl yapılır resimli anlatımlı resimli tarifi aşure nasıl yapılır resimli video tatlilar
Hazırlanışı:

1.Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır

2. Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk. haşlanır, sabaha kadar demlendirilir.

3. Sabah buğdayı pişirmeye başlanır.
4. Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir.

5. Diğer taraftan bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir.

6. Aşurenin başında durmakta fayda var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın. ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin.

7. Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz.
8. Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin.

9. Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,

10. Şekeri ekledikten yaklaşık 20 -30 dk. Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz.

Benzer yemek tarifleri:

  1. Polonya Peynirli Keki Tarifi Resimli (5.3) Polonya peynirli kek nasıl yapılır polonya peynirli kek yapılışı Resimli polonya peynirli kek tarifi peynirli kek tarifi polonya peynirli keki resimli tarif Polonya Peynirli Keki İçin Kullanılan Malzemeler : 1...
  2. Tarçınlı ekmek (5.4) Açıklama : tarçın aromasıyla stresinizi atın Kaç Kişilik 6 Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 su b. un 2 su b. tam buğday unu 1 çay b. süt 3 çorba...
  3. Halep köftesi Resimli (5.6) Açıklama : AFİLLİ KÖFTE Kaç Kişilik 4-6 Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ 1 YUMURTA 1SU BARDAĞI KIYMA 1SOĞAN 1FİNCAN DÖVÜLMÜŞ BADEM 1 FİNCAN ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM...
  4. Çilekli parfe nasıl yapılır? (5.8) ÇİLEKLİ PARFE 14 aralık 2010 Malzemeler : * 100 gr margarin * 300 gr krem peynir * Yarım su bardağı tozşeker * 2 Su bardağı krem şanti * 1 Su...
  5. Ay Çöreği Tarifi Resimli (5.8) Ay Çöreği Nasıl Yapılır Ay çöreği yapılışı resimli ay çöreği oktay usta Resimli Ay Çöreği Tarifi Ay Çöreği Malzemeleri: 4 su b. un yarım p. yaşmaya 1 yumurta 125 gr....
  6. Kuru Meyveli Cevizli Kek Tarifi (5.9) Oktay Usta’nın Kuru Meyveli Cevizli Kek Tarifi Malzemeler : 3 yumurta 1 su b. toz şeker 1 su b. sıvıyağ 1 su b. süt 1 su b. kuru üzüm 1...
  7. Pepeçura-Resimli (5.9) Açıklama : pepeçurayla evlendikten sonra tanıştım çok severek yedim.. yanlız bazıları küflendirerek yiyiyor ben küflenmeden yemeyi tercih ederim:) Süre 40-60dk Zorluk Derecesi: Easy Kullanılan Malzemeler: 2.5 lt.kirmizi üzüm suyu 2...
  8. Kayısı Tatlısı (6.1) Kayısı Tatlısı Tarifi Porsiyon Besin Değerleri: Enerji (kcal): 223 Protein (gr): 2,8 Yağ (gram): 8,1 Karbonhidrat: 20 Lif (gr): 0,6 Malzemeler 5 adet taze kayısı 2 çay kaşığı tatlandırıcı 2...
  9. Resimli En güzel aşure tarifleri (6.1) En güzel aşure tarifleri resimli,Farklı aşure tarifleri,resimli aşure tarifleri, aşure tarifleri AŞURE Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 2 çorba kaşığı bal Yarım su bardağı nohut 2/3 su bardağı tozşeker...
  10. Asure (Resimli) (6.1) Açıklama : Sadece kendi sevdigim malzemeleri kullandim. Asurem koyu renk olmasin diye kus üzümü, siyah üzüm ve incir kullanmadim. Tabiki istege göre degistirebilirsiniz malzemeleri! Afiyet olsun! Kaç Kişilik yaklasik 20...
  11. Enginar Sarması (6.4) Açıklama : çook enfes bir dolma tavsiye ederim Kaç Kişilik 4 Süre 55 dk Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 4 Adet enginar 250 gr asma yaprağı 1 Adet limon 2...
  12. Üzümlü Fındıklı Kek Tarifi Resimli (7.1) Resimli Üzümlü Fındıklı Kek Tarifi Üzümlü Fındıklı Kek nasıl yapılır Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı süt 1 yemek kaşığı portakal...
  13. Aşuremiz..(Resimli) (10) Açıklama : aşure vakti geldi tüm evler mis gibi tarçın kokuları ile doldu.. Kaç Kişilik 15-20 Süre 2-3 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 1 kilo aşurelik buğday 500 gr...
  14. Nasıl Aşure Yapılır (10.4) Aşure nasıl yapılır Aşure tarifi Aşurenin içine neler konur Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday, 15 su bardağı su, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru fasulye, 3 çorba...
  15. Helatiye Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Resimli (13.6) Helatiye Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Resimli Helatiye Tatlı Tarifi Helatiye Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 su barda süt 1 su barda su 1 su barda Pudra ekeri 20 gram damla sakz...
Etiketler:aşure nasıl yapılır resimli video ,Resimli aşure nasıl yapılır resimli tarifi, oktay usta aşure nasıl yapılır resimli tarifi,aşure nasıl yapılır resimli,videolu aşure nasıl yapılır resimli tarifi,aşure nasıl yapılır resimli resim

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011