Malzemeler 10 adet orta boy enginar Yapılışı Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün. Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin. Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin. Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın.
7 adet limon
50 gr. deniz tuzu
1 lt. Zeytinyağı
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın. 15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır.Benzer yemek tarifleri:
Etiketler:Enginar Turşusu video ,Resimli Enginar Turşusu tarifi, oktay usta Enginar Turşusu tarifi,Enginar Turşusu,videolu Enginar Turşusu tarifi,Enginar Turşusu resim
yemek tarifi7 "Enginar Turşusu" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011
16 Kasım 2011 Çarşamba
yemek tarifi7 "Enginar Turşusu" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
kolay yemek tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder