Biber ve Kabak Dolması
Biber ve Kabak Dolması Tarifi
Malzemeleri
100 gr. yağsız kıyma
1 adet dolmalık biber
1 adet orta boy domates
1 adet küçük boy kabak
1/2 rendelenmiş havuç
1 orta boy soğan
1/4 demet maydanoz
1 tutam dereotu
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon,Nane
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Balık Filetosu ve Salatalık
Balık Filetosu ve Salatalık Tarifi
Malzemeleri
500 gr Salatalık
2 çorba kaşığı ekşi krema
2 çorba kaşığı dereotu
150 gr. balık fletosu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
biber
Yemeğin Tarifi
Ballı Waffle Tarifi
Malzemeleri
2 waffle
4 yemek kaşığı labne peyniri (light)
4 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı bal
2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 portakal dilimi
Hazırlanışı
Baklalı Enginar
Baklalı Enginar Tarifi
Malzemeleri
4 kişi için Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.
Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.
Ballı Kuru Kayısı
Malzemeleri
100 gr kuru kayısı
300 ml sıcak su
2 yemek kaşığı bal
300 gr yoğurt
2 yumurta beyazı
kedidili bisküvi, servis için
Pişirme Süresi: 15 dakika
4 Kişilik
Domatesli Yeşil Mercimek
Domatesli Yeşil Mercimek Tarifi
Malzemer
- 400 gr Yeşil Mercimek
- 1 adet Kuru Soğan
- 6 adet Domates
- 200 gr Kereviz Sapları
- 10 sap Maydonoz
- 1 diş Sarımsak
- 1 sap Taze Kekik
- 1 adet Limon
- Tuz, Karabiber
Yapılışı
0 yorum:
Yorum Gönder