Havuç Çorbası
Malzemeler:
3 adet havuç
1 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek tel bir süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.Afiyet olsun.
Karalahana çorbası
1 demet karalahana
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Çok az karabiber
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yapılışı:
Lahana yapraklarını güzelce yıkayın.Ortadan ikiye bölerek ince şeritler halinde doğrayın.Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun.Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edin.2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyin. Tuzunu , karabiberini ayarlayın.Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.Haşlanmış kuru fasulyesiyi tencereye aktarın.Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatın.Ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltıp limonla servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder