Yoğurtlu Bakla Çorbası
1 adet yumurta
1/2 kg taze bakla
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı un
1 baş soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.
Tandır Çorbası
300 gr.et
4 çorba k.un
2 çorba k.tereyağı
et suyu
tuz,tane karabiber
Hazırlanışı:
Ayran Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
7 su bardağı su
Yapılışı:
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 5 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.Afiyet olsun.
Kızılcık Tarhanası
* 2 yemek kaşığı kızılcık tarhanası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet soğan
* sıvıyağ
* su
Hazırlanışı
Bezelye Çorbası
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder