‘Çorbalar’ kategorisi için arşiv Yoğurtlu Bakla Çorbası

15 Kasım 2011 Salı

‘Çorbalar’ kategorisi için arşiv

Yoğurtlu Bakla Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
MALZEMELER

 

1 adet yumurta
1/2 kg taze bakla
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı un
1 baş soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz

HAZIRLANIŞI
Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.

devamını oku…

Categories:ÇorbalarTags: 

Tandır Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:
300 gr.et
4 çorba k.un
2 çorba k.tereyağı
et suyu
tuz,tane karabiber

 

Hazırlanışı:

devamını oku…

Categories:ÇorbalarTags: 

Ayran Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
7 su bardağı su

Yapılışı:
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 5 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.Afiyet olsun.

Categories:ÇorbalarTags: 

Kızılcık Tarhanası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
İçindekiler

 

* 2 yemek kaşığı kızılcık tarhanası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet soğan
* sıvıyağ
* su

Hazırlanışı

devamını oku…

Categories:ÇorbalarTags: 

İçinizi ısıtacak bir çorba tarifi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

DÜĞÜN ÇORBASI
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba..

İçinizi ısıtacak bir çorba tarifi anlatımlı resimli tarifi İçinizi ısıtacak bir çorba tarifi video corbalar

MALZEMESİ

devamını oku…

Categories:ÇorbalarTags: 

Bezelye Çorbası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber

 

Yapılışı:
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

kolay yemek tarifleri Copyright © 2011